Войти на сайт
26 Апреля  2024 года

 

  • Ач – эснер, ат – кишнер.
  • Бек ашыкъгъан меннге джетсин, дегенди аракъы.
  • Ашда – бёрю, ишде – ёлю.
  • Акъыллы айтыр эди, акъылсыз къоймайды.
  • Байма, деб да, къууанма, джарлыма, деб да, джылама.
  • Окъугъан – асыу, окъумагъан – джарсыу.
  • Ата Джуртуму башы болмасам да, босагъасында ташы болайым.
  • Ачыу алгъа келсе, акъыл артха къалады.
  • Билимли ёлмез, билимсиз кёрмез.
  • Ышармагъан – кюлмез, кюлмеген – къууанчны билмез.
  • Эки итни арасына сюек атма, эки адамны арасында сёз чыгъарма.
  • Таукел адам тау тешер.
  • Аманнга алтын чыдамаз.
  • Ашда уялгъан – мухар, ишде уялгъан – хомух.
  • Аман киши кеси юйюнде – къонакъ.
  • Эл тойса, тоймагъан, эл къойса, къоймагъан.
  • Джарлыны эшигин махтагъан джабар.
  • Хоншуну тауугъу къаз кёрюнюр, келини къыз кёрюнюр.
  • Огъурлуну сёзю – суу, огъурсузну сёзю – уу.
  • Къатыны харакетли болса, эри къымсыз болур.
  • Нарт сёз – тилни бети.
  • Эл бла кёргенинг эрелей.
  • Эл элде бирер малынг болгъандан эсе, бирер тенгинг болсун.
  • Аш кетер да бет къалыр.
  • Бети къызарыучу адамны, джюреги харам болмаз.
  • Адам къыйынлыгъын кёлтюрюр, зауукълугъун кёлтюрмез.
  • Кёб джат да, бек чаб.
  • Хантына кёре тузу, юйюне кёре къызы.
  • Берекет берсин деген джерде, берекет болур.
  • Ишленмеген джаш – джюгенсиз ат, ишленмеген къыз – тузсуз хант.
  • Тойгъа алгъа да барма, тойда артха да къалма.
  • Ариу сёзде ауруу джокъ.
  • Чёбню кёлтюрсенг, тюбюнден сёз чыгъар.
  • Мухар, кеси тойса да, кёзю тоймаз.
  • Джюз элде джюз ёгюзюм болгъандан эсе, джюз джууугъум болсун.
  • Насыблыны баласы кюн кюнден да баш болур, насыбсызны баласы, кюн кюнден да джаш болур.
  • Ёпкелегенни ашы татлы болады.
  • Зар адамны насыбы болмаз.
  • Джаз бир кюнню джатсанг, къыш талай кюнню абынырса.
  • Тешигини къатында, чычхан да батыр болур.
  • Айранын берсенг, челегин да къызгъанма.
  • Кийимни бир кюнню аясанг, минг кюннге джарар.
  • Рысхы – сют юсюнде кёмюк кибикди.
  • Алим болгъандан эсе, адам болгъан къыйынды.
  • Чомартны къолу берекет.
  • Рысхы джалгъанды: келген да этер, кетген да этер.
  • Керти сёзге тёре джокъ.
  • Нафысынгы айтханын этме, намысынгы айтханын эт.
  • Сютден ауузу кюйген, суугъа юфгюре эди.
  • Сёлеш деб шай берген, тохта деб, сом берген.

 

Страницы: 1 2 3 4 5 ... 10 След.
RSS
Кто умеет печь балкарские хычины? Научите, пожалуйста
 
Повторяю просьбу)))) научите печь балкарские хычины))))))))
 
Тринити
Курсы платные, по окончании выдается диплом об окончании
 
Редиска
согласна))))
оплачиваю хычинами же)))) ну очень хочу научиться, честно)))
 
Тринити
Это надо видеть и прочувствовать)))))Письмом получатся так себе,не вкусные)))Приезжай на стажировку)))))
 
Тринити
я тоже стажируюсь))
 
АЭЛИТА
так я и хочу увидеть, прочувствовать и под руководством кого-нибудь испечь))))))
куда ехать то?)))))
 
Тринити
куда ехать то?)))))
К нам,в Балкарию))
 
Тринити
давай, научу
 
АЭЛИТА
в Балкарию далеко)))) не этим летом))) в другой раз

ёжик
Я серьезно))))

ну так есть, кто сможет научить. желательно местонахождение Москва и Подмосковье)))))) продукты с меня)))))
 
Тринити
я тоже серьёзно, я в Москве как раз нахожусь
 
АЭЛИТА
ёжик
Совесть имейте это мой клиент!
 
Тринити
Сейчас отзовутся)))
 
Тринити
могу предоставить верхнебалкарскую картошку , так вкуснее, по-моему
 
Тринити
В общем я тебя учу а ты мне девиденды 5 хычинов в месяц, 10 лет
 
Редиска
так у тя платные курсы, а мы как добрые саморитянки ...
 
ёжик
у тебя лицензия есть на производство хычинов?
 
Редиска
нет, я сама выдаю лицензию, кому надо
 
АЭЛИТА
ага))))) уже столько желающих научить приятно)))

teona
ты у кого стажировку проходишь? посоветуешь?

Редиска
ёжик
так девочки, спокойствие, только спокойствие!)))))))))))))) я могу взять и не один урок, у разных учителей))))) так даже лучше будет.
когда можно приступить? я совершенно свободна на выходных))))))))))
 
Редиска
У тебя хычины горькие наверно)))).......судя по нику))))))
 
Тринити
так ты определись кого из учителей выбираешь....
 
АЭЛИТА
ат бешни, ай сау къалгъын
 
ёжик
раз ты в Москве с тебя и начнем
 
Тринити
у АЭЛИТЫ)) У НАС С НЕЙ БИЗНЕС СКОРО СВОЙ БУДЕТ АЭЛИТА
ТАК ВЕДЬ?
 
Можно и написать рецепт, но скажу на личном примере. Лет с 14, точно не помню, готовила хычины, но по настоящему набила руку когда работала в кафе и делала по 100-200 хыч. в день, а сейчас мне очень редко нравятся чужие хычины. Хотя у всех вкус разный, кому то наверное и мои хыч. не понравяться. Методом проб и ошибок скажу хоть это блюдо может показаться и простым значение имеет все - сорт муки, какое масло, вкус сыр и картошки, соотвественно ценители хычинов будут различать, что вкус всегда разный.
 
Тринити
Зачем куда то ехать?
В общем делаешь тесто(вода,соль,мука,яйца),готовишь начинку(картошка,соленый сыр,соль если нада).из теста готовишь одинаковые шарики,и такого же размера шарики из начинки.
Сделаешь несколько раз хычыны,потом научишься. У кого с 1 раза получается на уровне профи?
Страницы: 1 2 3 4 5 ... 10 След.
Читают тему (гостей: 1)

 

Написать нам