Войти на сайт
6 Мая  2024 года

 

  • Кенгеш болса, уруш болмаз.
  • Джигер – джаннга къыйынлыкъ.
  • Къонакъ аман болса, къонакъбай джунчур
  • Джетген къыз джерли эшекни танымаз.
  • Киштикге къанат битсе, чыпчыкъ къалмаз эди.
  • Ариу сёз – джаннга азыкъ, аман сёз – башха къазыкъ.
  • Бастасын ашагъан, хантусун да ичер.
  • Азыгъы аз, алгъа къабар, аты аман, алгъа чабар.
  • Арпа, будай – ащды, алтын, кюмюш а – ташды.
  • Къонакъ кёб келюучю юйню, къазаны отдан тюшмез.
  • Къыйынлы джети элге оноу этер.
  • Ач къалгъандан, кеч къалгъан къолай.
  • Къайгъыны сюйген, къайгъы табар.
  • Иги сеники эсе да, сюйген кесимикин этеме.
  • Насыб бютеу халкъны юлюшюдю.
  • Чомарт джарлы болмаз.
  • Джашда акъыл джокъ, къартда къарыу джокъ.
  • Хунаны тюбюн къазсанг, юсюнге ауар.
  • Джолда аягъынга сакъ бол, ушакъда тилинге сакъ бол.
  • Ат да турмайды бир териде.
  • Акъыл аздырмаз, билим тоздурмаз.
  • Бермеген къол, алмайды.
  • Сёз къанатсыз учар.
  • Эки итни арасына сюек атма, эки адамны арасында сёз чыгъарма.
  • Ойнай-ойнай кёз чыгъар.
  • Ана кёлю – балада, бала кёлю – талада.
  • Чомартха хар кюн да байрамды.
  • Ана – юйню кюн джарыгъы.
  • Тил – миллетни джаны.
  • Чакъырылмай келген къонакъ сыйланмай кетер.
  • Тойгъа алгъа да барма, тойда артха да къалма.
  • Ауузу бла къуш тута айланады.
  • Танг атмайма десе да, кюн къоярыкъ тюйюлдю.
  • Ёлюр джаннга, ёкюл джокъ.
  • Хатерли къул болур.
  • Нарт сёз къарт болмаз.
  • Келинни – келгинчи, бёркню кийгинчи кёр.
  • Этни бети бла шорпасы.
  • Иги бла джюрюсенг, джетерсе муратынга, аман бла джюрюсенг, къалырса уятха.
  • Билмейме деген – бир сёз
  • Кёзю сокъурдан – къоркъма, кёлю сокъурдан – къоркъ.
  • Уллу сёлешме да, уллу къаб.
  • Хар сёзню орну барды.
  • Ана къойну – балагъа джандет.
  • Бал ашаргъа сюе эсенг, чибин ургъаннга тёз.
  • Орну джокъну – сыйы джокъ.
  • Билмезни кёзю кёрмез, этмезни къулагъы эшитмез.
  • Ариу – кёзге, акъыл – джюрекге.
  • Джеринден айырылгъан – джети джылар, джуртундан айырылгъан – ёлгюнчю джылар.
  • Булут кёкге джарашыу, уят бетге джарашыу.

 

Страницы: Пред. 1 2
RSS
хороший рецепт мантов!!!
 
НАЧИНКА. фарш, лук, морковь, капуста. Соотношение должно быть таким 1 фарш : 1 овощей. При этом соотношение между луком, капустой и морковью между собой должно быть 1:1:1. Все овощи мелко шинкуем (морковку и потереть можно) Тушим овощи по отдельности (!). При этом капусту не надо заливать кипятком, а лук жарить до кормчки тоже не надо:) после, как все потушили, все овощи смешиваем и тушим еще совсем чуток, добавляем фарш..перемешиваем и снова тушим, не забывая про приправы и про то, что не будет грешно чуть пересолить и переперчить:) главное, пока тушишь эту смесь, не пересушить ее:) если вдруг начинка покажется суховатой, никогда не поздно плеснуть воды:) по степени увлажненности начинка не должна уступать мантовской..скорее даже должна быть несколько мокрее:) да, и сладковатый вкус начинки смущать не должен..он немного уйдет во время приготовления, а когда готовое блюдо соприкоснется с островатой подливкой...ммм..получится вкуснотища:-) Так вот..начинка готова, оставляем ее в покое..пускай отдыхает, остывая:) и беремся за тесто..рецепт которого сейчас, все-таки, не силах осилить и выложить тут..
 
А я люблю манты есть... просто есть... не готовить.))
 
Но сегодня я их буду готовить...потому что мой супруг их тоже любит есть...просто есть... :smt003
 
и у нас манты))
 
расскажите подробнее про тесто на кипятке или на кипяченной охлажденной воде? много раз слышала, что так получается мягкое и тонкокатаемое тесто, но так и не поделились умеющие..))) *как же трудно из наших некоторых "матрон" выбить хороший рецепт*
Страницы: Пред. 1 2
Читают тему (гостей: 1)

 

Написать нам