Войти на сайт
6 Мая  2024 года

 

  • Мени джылытмагъан кюн, меннге тиймесин!
  • Джумушакъ терекни къурт ашар.
  • Ёнгкюч къууана барыр, джылай келир.
  • Келгинчи, къонакъ уялыр, келгенден сора, къонакъбай уялыр.
  • Эли джокъну – кёлю джокъ.
  • Кёзю сокъурдан – къоркъма, кёлю сокъурдан – къоркъ.
  • Дуния мал дунияда къалады.
  • Биреуню къыйынлыгъы бла кесинге джол ишлеме.
  • Урама да – ёледи, сатама да – келеди.
  • Келинин тута билмеген, къул этер, къызын тута билмеген, тул этер.
  • Рысхы джалгъанды: келген да этер, кетген да этер.
  • Эркишини аманы тиширыуну джылатыр.
  • Ат басханны джер билед.
  • Нарт сёз къарт болмаз.
  • Уллу атлама – абынырса, уллу къабма – къарылырса.
  • Намысы джокъну – дуниясы джокъ.
  • Къолунгдан къуймакъ ашатсанг да, атаны борчундан къутулмазса.
  • Ётюрюкню къуйругъу – бир тутум.
  • Адамны адамлыгъы къыйынлыкъда айгъакъланады.
  • Атлыны кёрсе, джаяуну буту талыр.
  • Джаз бир кюнню джатсанг, къыш талай кюнню абынырса.
  • Гугук кесини атын айтыб къычыргъанча, мен, мен деб нек тураса?
  • Эринчекге кюн узун.
  • Къарт болгъан джерде, берекет болур, сабий болгъан джерде, оюн болур.
  • Чомарт бергенин айтмаз.
  • Кютгени беш эчки, сызгъыргъаны уа, джерни джарады.
  • Этни да ашады, бетни да ашады.
  • Кёбден умут этиб, аздан къуру къалма.
  • Aдам боллукъ, сыфатындан белгили.
  • Джумушакъ сёз къаты таякъны сындырыр.
  • Тёзгеннге, джабылгъан эшик ачылыр.
  • Хазыр ашха – терен къашыкъ.
  • Бек ашыкъгъан меннге джетсин, дегенди аракъы.
  • Къыйынлы джети элге оноу этер.
  • Келинни – келгинчи, бёркню кийгинчи кёр.
  • Кёб джашагъан – кёб билир.
  • Къоркъакъны кёзю экили кёрюр.
  • Джашны джигитлиги сорулур, къызны джигерлиги сорулур.
  • Биреуге аманлыкъны тилеме да, кесинге ашхылыкъны тиле.
  • Ачны эсинде – аш.
  • Ашарыкъда сайлагъаннга – чий гырджын.
  • Ана кёлю – балада, бала кёлю – талада.
  • Акъыллы эркиши атын махтар, акъылсыз эркиши къатынын махтар.
  • Башынга джетмегенни сорма.
  • Ашда – бёрю, ишде – ёлю.
  • Туз, гырджын аша, тюзлюк бла джаша.
  • Ашха уста, юйюнде болсун
  • Адам сёзге тынгыла, акъыл сёзню ангыла.
  • Чарсда алчыны эл кёреди.
  • Кийимни бичсенг, кенг бич, тар этген къыйын тюлдю.

 

Страницы: Пред. 1 2
RSS
хороший рецепт мантов!!!
 
НАЧИНКА. фарш, лук, морковь, капуста. Соотношение должно быть таким 1 фарш : 1 овощей. При этом соотношение между луком, капустой и морковью между собой должно быть 1:1:1. Все овощи мелко шинкуем (морковку и потереть можно) Тушим овощи по отдельности (!). При этом капусту не надо заливать кипятком, а лук жарить до кормчки тоже не надо:) после, как все потушили, все овощи смешиваем и тушим еще совсем чуток, добавляем фарш..перемешиваем и снова тушим, не забывая про приправы и про то, что не будет грешно чуть пересолить и переперчить:) главное, пока тушишь эту смесь, не пересушить ее:) если вдруг начинка покажется суховатой, никогда не поздно плеснуть воды:) по степени увлажненности начинка не должна уступать мантовской..скорее даже должна быть несколько мокрее:) да, и сладковатый вкус начинки смущать не должен..он немного уйдет во время приготовления, а когда готовое блюдо соприкоснется с островатой подливкой...ммм..получится вкуснотища:-) Так вот..начинка готова, оставляем ее в покое..пускай отдыхает, остывая:) и беремся за тесто..рецепт которого сейчас, все-таки, не силах осилить и выложить тут..
 
А я люблю манты есть... просто есть... не готовить.))
 
Но сегодня я их буду готовить...потому что мой супруг их тоже любит есть...просто есть... :smt003
 
и у нас манты))
 
расскажите подробнее про тесто на кипятке или на кипяченной охлажденной воде? много раз слышала, что так получается мягкое и тонкокатаемое тесто, но так и не поделились умеющие..))) *как же трудно из наших некоторых "матрон" выбить хороший рецепт*
Страницы: Пред. 1 2
Читают тему (гостей: 1)

 

Написать нам