Войти на сайт
6 Мая  2024 года

 

  • Билимсиз иш бармаз.
  • Чомарт къонакъ юй иесин сыйлар.
  • Ким бла джюрюсенг, аны кёзю бла кёрюнюрсе.
  • Къартха ушагъан джаш – акъыллы, джашха ушагъан къарт – тели.
  • Окъ къызбайны джокълайды.
  • Урунуу – насыбны анасы.
  • Ёнгкюч къууана барыр, джылай келир.
  • Ичимден чыкъды хата, къайры барайым сата?
  • Ач, тоймам, дейди, тойгъан, ач болмам, дейди.
  • Дженгил джетерикме деб, узун джолну къоюб, къысхасын барма.
  • Аман киши кеси юйюнде – къонакъ.
  • Итли къонакъ джарашмаз.
  • Тюзлюк тас болмайды.
  • Адамны бетине къарама, адетине къара.
  • Джаз бир кюнню джатсанг, къыш талай кюнню абынырса.
  • Чабар ат – джетген къыз.
  • Ишге юренсин къоллары, халкъ бла болсун джоллары.
  • Къайтырыкъ эшигинги, къаты уруб чыкъма.
  • Насыб бютеу халкъны юлюшюдю.
  • Ашатыргъа иш – ашхы, ишлетирге аш – ашхы.
  • Айыбны суу бла джууалмазса.
  • Тау башында, тау болмаз, джангыз терек, бау болмаз.
  • Адамны сабийин сюйген джюреги, бычакъча, джитиди.
  • Арбаз сайлама да, хоншу сайла.
  • Сабийни джумушха джибер да, ызындан бар.
  • Кёлсюзден сёзсюз тууар.
  • Сормай – алма, чакъырылмай – барма.
  • Кийимни бир кюнню аясанг, минг кюннге джарар.
  • Айран ичген – къутулду, джугъусун джалагъан – тутулду.
  • Чомартха Тейри да борчлуду.
  • Чакъырылмагъан джерге барма, чакъырылгъан джерден къалма.
  • Хазыр ашха – терен къашыкъ.
  • Этек чакъмакълары баш джаргъан, сёлешген сёзлери таш джаргъан.
  • Билгенни къолу къарны джандырыр.
  • Тойгъан антын унутур.
  • Биреуге аманлыкъны тилеме да, кесинге ашхылыкъны тиле.
  • Къонакъ аман болса, къонакъбай джунчур
  • Джашлыкъ этмеген, башлыкъ этмез.
  • Биреуню эскиси биреуге джангы болмайды.
  • Этни да ашады, бетни да ашады.
  • Ётюрюкден тюбю джокъ, кёлтюрюрге джиби джокъ.
  • Акъдан къара болмаз.
  • Сабий болмагъан джерде, мёлек болмаз.
  • Юйлю уругъа ит чабмаз.
  • Иши джокъну, сыйы джокъ.
  • Къанны къан бла джуума, аманны аман бла къуума.
  • Кийим тукъум сордурур.
  • Харам къарнашдан, халал тенг ашхы.
  • Ата джурт – алтын бешик.
  • Хаухну атма, ёнгкючню сатма.

 

Страницы: Пред. 1 2
RSS
хороший рецепт мантов!!!
 
НАЧИНКА. фарш, лук, морковь, капуста. Соотношение должно быть таким 1 фарш : 1 овощей. При этом соотношение между луком, капустой и морковью между собой должно быть 1:1:1. Все овощи мелко шинкуем (морковку и потереть можно) Тушим овощи по отдельности (!). При этом капусту не надо заливать кипятком, а лук жарить до кормчки тоже не надо:) после, как все потушили, все овощи смешиваем и тушим еще совсем чуток, добавляем фарш..перемешиваем и снова тушим, не забывая про приправы и про то, что не будет грешно чуть пересолить и переперчить:) главное, пока тушишь эту смесь, не пересушить ее:) если вдруг начинка покажется суховатой, никогда не поздно плеснуть воды:) по степени увлажненности начинка не должна уступать мантовской..скорее даже должна быть несколько мокрее:) да, и сладковатый вкус начинки смущать не должен..он немного уйдет во время приготовления, а когда готовое блюдо соприкоснется с островатой подливкой...ммм..получится вкуснотища:-) Так вот..начинка готова, оставляем ее в покое..пускай отдыхает, остывая:) и беремся за тесто..рецепт которого сейчас, все-таки, не силах осилить и выложить тут..
 
А я люблю манты есть... просто есть... не готовить.))
 
Но сегодня я их буду готовить...потому что мой супруг их тоже любит есть...просто есть... :smt003
 
и у нас манты))
 
расскажите подробнее про тесто на кипятке или на кипяченной охлажденной воде? много раз слышала, что так получается мягкое и тонкокатаемое тесто, но так и не поделились умеющие..))) *как же трудно из наших некоторых "матрон" выбить хороший рецепт*
Страницы: Пред. 1 2
Читают тему (гостей: 1)

 

Написать нам