Войти на сайт
24 Апреля  2024 года

 

  • Ашхы атаны – джашы ашхы, ашхы ананы – къызы ашхы.
  • Тил джюрекге джол ишлейди.
  • Башсыз урчукъ тюзюне айланмаз.
  • Керти сёзге тёре джокъ.
  • Ишни аллы бла къууанма да, арты бла къууан.
  • Адамны аманы адамны бети бла ойнар.
  • Ётюрюкчюню шагъаты – къатында.
  • Огъурлуну сёзю – суу, огъурсузну сёзю – уу.
  • Иги – алгъыш этер, аман – къаргъыш этер.
  • Эркишини аманы тиширыуну джылатыр.
  • Айтылгъан сёз ызына къайтмаз.
  • Агъач халкъгъа алтынды, иссиликге салкъынды.
  • Азыкъ аз болса, эртде орун сал.
  • «Ёгюз, джаргъа джууукъ барма, меннге джюк боллукъса», - дегенди эшек.
  • Бал – татлы, балдан да бала – татлы.
  • Джолунга кёре – джюрюшюнг, джагъанга кёре – юлюшюнг.
  • Къолу уллу – асыу, аягъы уллу – джарсыу.
  • Къыз келсе, джумуш эте келеди, къатын келсе, ушакъ эте келеди.
  • Ханнга да келеди хариблик.
  • Сёз сёзню айтдырыр.
  • Бети бедерден, намыс сакълама.
  • Джумушакъ сёз къаты таякъны сындырыр.
  • Ауругъанны сау билмез, ач къарынны токъ билмез.
  • Телиге акъыл салгъандан эсе, ёлгеннге джан салырса.
  • Элни кючю – эмеген.
  • Чомартны къолун джокълукъ байлар.
  • Хунаны тюбюн къазсанг, юсюнге ауар.
  • Джюз элде джюз ёгюзюм болгъандан эсе, джюз джууугъум болсун.
  • Аджашханны ызындагъы кёреди, джангылгъанны джанындагъы биледи.
  • Чарсда алчыны эл кёреди.
  • Аууз сакълагъан – джан сакълар.
  • Билгенни къолу къарны джандырыр.
  • Кюн кёрмеген, кюн кёрсе, кюндюз чыракъ джандырыр.
  • Чакъырылмай келген къонакъ сыйланмай кетер.
  • Ёлген аслан – сау чычхан.
  • Сескекли кесин билдирир.
  • Аманны тукъумуна къарама, игини тукъумун сорма.
  • Къонагъы джокъну – шоху джокъ.
  • Чомартха хар кюн да байрамды.
  • Тулпарлыкъ, билекден тюл – джюрекден.
  • Эл ауузу – элия.
  • Айранны сюйген, ийнек тутар.
  • Игилик игилик бла сингдирилиучю затды.
  • Ат да турмайды бир териде.
  • Рысхы джалгъанды: келген да этер, кетген да этер.
  • Хар ишни да аллы къыйынды.
  • Джарлы тюеге минсе да, ит къабар.
  • Сабий болмагъан джерде, мёлек болмаз.
  • Этни бети бла шорпасы.
  • Башы джабылгъан челекге, кир тюшмез.

 

Страницы: Пред. 1 2
RSS
хороший рецепт мантов!!!
 
НАЧИНКА. фарш, лук, морковь, капуста. Соотношение должно быть таким 1 фарш : 1 овощей. При этом соотношение между луком, капустой и морковью между собой должно быть 1:1:1. Все овощи мелко шинкуем (морковку и потереть можно) Тушим овощи по отдельности (!). При этом капусту не надо заливать кипятком, а лук жарить до кормчки тоже не надо:) после, как все потушили, все овощи смешиваем и тушим еще совсем чуток, добавляем фарш..перемешиваем и снова тушим, не забывая про приправы и про то, что не будет грешно чуть пересолить и переперчить:) главное, пока тушишь эту смесь, не пересушить ее:) если вдруг начинка покажется суховатой, никогда не поздно плеснуть воды:) по степени увлажненности начинка не должна уступать мантовской..скорее даже должна быть несколько мокрее:) да, и сладковатый вкус начинки смущать не должен..он немного уйдет во время приготовления, а когда готовое блюдо соприкоснется с островатой подливкой...ммм..получится вкуснотища:-) Так вот..начинка готова, оставляем ее в покое..пускай отдыхает, остывая:) и беремся за тесто..рецепт которого сейчас, все-таки, не силах осилить и выложить тут..
 
А я люблю манты есть... просто есть... не готовить.))
 
Но сегодня я их буду готовить...потому что мой супруг их тоже любит есть...просто есть... :smt003
 
и у нас манты))
 
расскажите подробнее про тесто на кипятке или на кипяченной охлажденной воде? много раз слышала, что так получается мягкое и тонкокатаемое тесто, но так и не поделились умеющие..))) *как же трудно из наших некоторых "матрон" выбить хороший рецепт*
Страницы: Пред. 1 2
Читают тему (гостей: 1)

 

Написать нам