Расширенный поиск
9 Мая  2024 года
Логин: Регистрация
Пароль: Забыли пароль?
  • Гырджын – тепсини тамадасы.
  • Хата – гитчеден.
  • Юй кюйдю да, кюйюз чыкъды, ортасындан тюйюш чыкъды.
  • Къозулугъунда тоймагъан, къойлугъунда тоймаз.
  • Ашына кёре табагъы, балына кёре къалагъы.
  • Уллу сёзде уят джокъ.
  • Махтаннган къыз, тойда джукълар.
  • Орундукъ тюбюнде атылсам да, орта джиликме, де да айлан.
  • Джангыз торгъай джырламаз.
  • Гугук кесини атын айтыб къычыргъанча, мен, мен деб нек тураса?
  • Тенгни тенглиги джашай барсанг билинир.
  • Эркиши – от, тиширыу – суу.
  • Къыз келсе, джумуш эте келеди, къатын келсе, ушакъ эте келеди.
  • Игиге айтсанг – билир, аманнга айтсанг – кюлюр.
  • Кёб джат да, бек чаб.
  • Артына баргъанны, къатына барма.
  • Босагъа таш юйге кирмей эди, тыбыр таш эшикге чыкъмай эди.
  • Къарнынг тойгъунчу аша да, белинг талгъынчы ишле.
  • Ауурну тюбю бла, дженгилни башы бла джюрюген.
  • Ётюрюкчюню шагъаты – къатында.
  • Байлыкъ келсе, акъыл кетер.
  • Бет бетге къараса, бет да джерге къарар.
  • Джылар джаш, атасыны сакъалы бла ойнар.
  • Тёрде – темир таякълы, къаяда – чыпчыкъ аякълы.
  • Ата Джуртча джер болмаз, туугъан элча эл болмаз.
  • Акъылсызны джууукъгъа алма, акъыллыны кенгнге салма.
  • Ишге юренсин къоллары, халкъ бла болсун джоллары.
  • Иги сёз – джаннга азыкъ, аман сёз башха – къазыкъ.
  • Тойгъандан сора, ашны сёкме.
  • Окъугъанны бети джарыкъ.
  • Джыланны къуйругъундан басарынг келсе, аны башы болгъанын унутма.
  • Джылкъыдан – ат чыгъар, тукъумдан – джаш чыгъар.
  • Къарны аманнга къазан такъдырма, къолу аманнга от джакъдырма.
  • Харам къарнашдан, халал тенг ашхы.
  • Ауузу аманнга «иги», деме.
  • Баш болса, бёрк табылыр.
  • Тил бла келеди джыр да.
  • Кийимни бир кюнню аясанг, минг кюннге джарар.
  • Нарт сёз – тилни бети.
  • Суу кетер, таш къалыр.
  • Тин – байлыгъынг, терен саулугъунг.
  • Ач – эснер, ат – кишнер.
  • Кечеси – аяз, кюню – къыш, джарлы къаргъагъа бир аш тюш!
  • Кюл тюбюндеги от кёрюнмейди.
  • Зар адамны насыбы болмаз.
  • Шапа кёб болса, аш татымсыз болур.
  • Накъырданы арты керти болур.
  • Ёзденликни джайгъан – джокълукъ.
  • Ач да бол, токъ да бол – намысынга бек бол.
  • Телини эшигин, махтау джабар.
Выбрать дату в календареВыбрать дату в календаре

Страницы: 1
День национальной кухни
 
Кыстыбый – это традиционное блюдо татарской и башкирской кухни, рецепт
Тесто:
Мука (пшеничная) 300 г
Молоко 130 мл
Масло (сливочное) 50 г
Яйца 1 шт.
Сахар 1 ч. л.
Соль По вкусу

Для начинки:
Картошка 1 кг
Лук 3-4 шт.
Масло (сливочное) 200 г
Молоко 150 г

Процесс приготовления
Смешайте молоко с сахаром и солью до их полного растворения. Разбейте в молоко яйцо, затем растопленное масло и размешайте до однородной консистенции. Постепенно высыпая муку, замешивайте тесто.
Хорошо вымесите его, чтобы тесто стало мягким и эластичным, но не сильно тугим. Тесто на кыстыбый с картошкой должно быть нежное, иначе весь рецепт не имеет смысла. Заверните тесто в пищевую пленку и оставьте на 20 минут.
Почистите, помойте картошку и поставьте варить в подсоленной воде. Пока она варится, мелко нарежьте лук. Обжарьте его до золотистого цвета в сливочном масле. Когда картошка сварится, сделайте из нее пюре.
Добавьте в него масла и влейте молоко.
Готовое пюре перемешайте с луком.
Разрежьте тесто на кусочки и раскатайте из него тонкие лепешки.
На сухую горячую сковородку положите лепешку и жарьте с двух сторон до появления поджаристого цвета (коричневых точек).
На одну половинку готовой лепешки выложите начинку, а второй накройте ее.
Смажьте сверху сливочным маслом и наслаждайтесь!
https://www.svoimirykami.club/gotovim-bistro/recepty/kystybyj-s-kartoshkoj-s-foto.html
Приятного аппетита
Страницы: 1

Форум  Мобильный | Стационарный