Спеть, станцевать, спрограммировать, сыграть (хоть в футбол, хоть на фортепиано)...
Фатиму Ибрагимовну Байрамукову, мастера слова на карачаево-балкарском языке, знают все и вот уже много лет мы имеем честь называть ее своей коллегой!
Но у нас растет и новое поколение, новое поколение способное сказать свое талантливое слово..
Марияшка, с победой тебя!
Да-да, форумчанка Sagal - наша коллега и девушка по имени Салпагарова Мариям Джетуловна (а звучит-то как! Мариям Джетуловна ) получившая I-я премию (ЛИТЕРАТУРНАЯ ПРЕМИЯ КАРАЧАЕВО-БАЛКАРСКИХ ПИСАТЕЛЕЙ ИМЕНИ ИСМАИЛА СЕМЁНОВА) за нестандартное поэтическое мышление и образность языка в цикле представленных на конкурс стихотворений «Хар неда кёзюу».
Мариям, желаем самой полной реализации твоих творческих возможностей!
Верные слова не изящны. Красивые слова не заслуживают доверия. Добрый не красноречив. Красноречивый не добр. Знающий не доказывает, доказывающий не знает. (с) Лао Цзы
Верные слова не изящны. Красивые слова не заслуживают доверия. Добрый не красноречив. Красноречивый не добр. Знающий не доказывает, доказывающий не знает. (с) Лао Цзы
Мариям, поздравляю! Желаю достичь еще больших вершин и никогда не останавливаться на достигнутом!
п.с. а какие словесные обороты и сочетания! если честно, еще не сталкивалась с молодежью, столь хорошо владеющей родным языком
Мне столик с видом на мечту,
Эспрессо и фламбе заката.
Нет, больше ничего не надо.
А впрочем, на ладонь звезду
И блюз с горчинкой шоколада.(с)
Бу темада Сагалны ким болгъанын да билдик, алай а никин магъанасы неди эке? Мен бир сагал сёзню уа билеме, алай а ол магъана бла аны никге сайларыкъ болмаз эди дегенча болама)) не да форумчу эгечибиз бек кесин энгишге тутханладанды))
МарияшаЕще раз прими поздравления. Молодечик! Гордимся тобой!
Председатель жюри Абдуллах Бегиев вручает премию и грамоту Мариям Салпагаровой
Мариям читает свое стихотворение "Бу уялмагъан Москва"
Говорят, физически человек обновляется каждые семь лет. А духовно не обновляется ли человек еще чаще? Сколько человек умирает в одном человеке, прежде чем сам он умрет?
Кстати , мой стих СЕННГЕ (хотя она изначально имела другое название) участвовавший в конкурсе, которую я посвятил своей сестре , троюродной, тоже зовут Салпагарова Мариям )))) Поэтому могу сказать , что я рад за нее как за сестру не только , потому что она с Малого Карачая)))))) Энтда алгъышлайма , землячка!))
Кесим ючюн тюйюл,
Мени сюйгенлени къыйнамаз ючюн
Джашаугъа къайытханма мен.
Мен сюйгенле, мени сюйгенле
Ёлселе уа –
Мени да тыяллыкъ тюйюлдю киши.
БУ ТАУЛАГЪА КЁЗЮМ ДЖЕТГЕНЛЕЙ
Бу таулагъа кёзюм джетгенлей,
Сени сагъыныб тебрейме мен.
Не болгъанды? Джаным, къайдаса?
Къыйнайса сен мени, къыйнайса!!!
Сау дунья да тас болуб къалгъанча,
Бютеу адамла мени унутханча…
Сени сакълайма кече да, кюн да!
Сенсе мени тюшюм, тюнюм да!
Огъай, огъай! Излемейме мен сени!
Керек тюйюлдю магъанасыз ийнаныу!
Сакъла, насыблы эт, джаным, кесинги!
Уллу Аллах берсин сенга чексиз къарыу.
Мени уа эсинге да тюшюрме!
Унут, джаным, сюйген эсенг да унут!
Энди мен ол тели къызчыкъ тюйюлме –
Этме да къой менден умут.
Энди сен мени кёрсенг да танымазса.
Джылла ётюб кетгендиле ёретинлей
Мени къатыма келирге да базмазса!
Мен а… мен а турама сюйгенлей!
НАЗМУ ОКЪУРУМ КЕЛЕДИ СЕННГЕ
Эй, таулу джашчыкъ, кёзюме бир къара!
Башымы тас этдим болурму, дейме…
Ненча заманны тураллыкъса мени мараб?
Джашил кёзлеринги бир кёрсем кетерме.
Назму окъурум келеди сенга!
Ол а, билеме, игиге тюйюлдю!
Неге тартаса быллай бир кесинге?
Экибизни ортабыз бютеу ёмюрдю!
Кёзлеринги энишге ийсенг да,
Кирпиклеринг белги джиберелле!
Эшик аллында ышарылыб сирелсенг да,
Кюн таякъла кеслерин дженгдирелле!
Мен таулу къыз! Къалай болду алай?
Сени джашил кёзлеринге сукъланама!
Тылпыуум тыйылад сени ызынгдан марай!
Къалам алсам кёзлеринги суратын салама!
Назму окъурум келеди сенга!
Ол а, билеме, игиге тюйюлдю!
Неге тартаса быллай бир кесинге?
Экибизни арабыз бир ёмюрдю!